Friss hírek a Diplomamentő programról

Indulnak a program pécsi képzései

Az OFA a napokban sajtóközleményben is felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy a jelentkezési lehetőséget 2015 elején újra megnyitották és regisztrálni az OFA honlapján továbbra is lehet.

Fontos, hogy a programba bekerülni csak minimum B1 alapfokú nyelvtudással lehet, de minél több tudással jelentkeznek a jogosultak, annál nagyobb eséllyel tudja a nyelvvizsga-kötelezettséget teljesíteni.

A Más Nyelven Nyelviskola a budapesti Tudomány Nyelviskola partnereként Pécsett támogatott, nyelvvizsga felkészítő tanfolyamok helyszíne.

Cím: Pécs, Más Nyelven Nyelviskola, Bajcsy-Zsilinszky E. út 5.

További részletekért:
http://masnyelven.hu/nyelvvizsga/diplomamento-program/

Információért és elő-szintfelmérésre regisztrációhoz:

Jagity-Molnár Zsuzsa
E-mail: zsuzsa.molnar@masnyelven.hu
Tel.: 06-30/552-7642

Megjelent a pályázati felhívás a www.ofa.hu oldalon.

Az oldalra továbbá felkerült a támogatási szerződés tervezete is. A pályázati felhívásban szereplő dokumentumok feltöltésére 2014. július 14-étől lesz lehetőség. Továbbá ekkortól újra lesz lehetőség regisztrációra a   http://www.ofa.hu oldalon, ahova majd az elektronikus változatát a dokumentumoknak fel kell tölteni.

Az ingyenes angol, német vagy francia nyelvtanfolyamokra azok jelentkezhetnek, akik a hiányzó nyelvvizsgájuk miatt nem kapták meg eddig a diplomájukat. A 3 milliárd forintos keretre összesen 10 ezren pályázhatnak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint ennek a rengeteg jelentkezőnek a 72,4%-a jelentkezett angolra; 24,5%-a németre, 2,1%-a franciára, és a megjelölhető összes többi nyelvet, melyet igényfelmérés során lehetett megjelölni, kevesebb, mint 1%-a választotta.

Általános információk a Diplomamentőről:

Ki pályázhat?

–          aki már államvizsgázott és jelenleg nincs hallgatói jogviszonya

–          aki alapfokon beszél angolul, németül vagy franciául

–          Az ingyenes nyelvtanfolyamra azok is jelentkezhetnek, akiknek csak szóbeli vagy írásbeli nyelvvizsgájuk van.

 

A képzések várhatóan április végén indulnak, a résztvevőknek pedig legkésőbb 2015 végéig kell megszerezni a középfokú nyelvvizsgát.