Nyelvvizsgát tervezel?

A nyelvvizsga kiválasztásakor gyakran merül fel a kérdés, hogy melyik nyelvvizsga lehet a legbiztosabban megszerezhető. Magyarországon a nyelvvizsga bizonyítvány több szinten megszerezhető, és magyar akkreditált (államilag elismert) és nemzetközi vizsgák közül is válogathatsz.

Az általános nyelvvizsgák a mindennapi élet valós szituációiban a személyes és magánéleti szituációkban valamint a foglalkozással/hivatással kapcsolatban való eligazodáshoz és cselekvéshez szükséges szóbeli és írásbeli kommunikációs képességet mérik. A szakmai nyelvvizsgák inkább a szakmai szituációkban való kommunikáció képességét mérik és a szakmai szövegek értésére fekteti a hangsúlyt. Szakmai vagy általános, vizsgázóink és felkészítő tanáraink is állítják, a sikeres nyelvvizsga egyik kulcsa a megfelelő vizsgatípus kiválasztása. A feladatok összetétele mellett csak az fontosabb, hogy olyan felkészülten menj vizsgázni, hogy meglepetés ne érhessen.

A legfontosabb érvek a nyelvvizsga mellett, amiért nyelvtanulóink nyelvvizsgát terveznek:

  • egy nyelvvizsga pontos képet ad a megszerzett tudásról és képességekről
  • egy államilag elismert, akkreditált nyelvvizsga mentességet ad a nyelvi érettségi alól, főiskolai és egyetemi felvételin többletpontot ér, valamint elfogadják diploma szerzés feltételeként
  • egy nyelvvizsga segítségével hitelesen bizonyítható a nyelvtudás külföldön és itthon egyaránt, legyen szó iskoláról, vállalatról vagy hatóságról

Hogyan érdemes kiválasztani a nyelvvizsgát?

Nagyon sok hasznos információ gyűjthető be a neten, barátoktól vagy nyelvvizsga tájékoztatókból. Ezen felül javasoljuk a végső döntést megelőzően győződjünk meg a kiválasztott nyelvvizsga valóban a célnak megfelelő és az intézmény vagy hatóság által elfogadott. Kétségtelenül, egy megfelelően kiválasztott nyelvvizsgával a legmegbízhatóbban igazolható a megszerzett nyelvtudás.

Hogyan érdemes felkészülni?

Legyen szó bármelyik érvről vagy egy másikról, minden nyelvvizsgázó számára fontos a nyelvvizsgát célszerűen kiválasztani és felkészülni a megmérettetésre. Tapasztalataink szerint, a nyelvvizsgát tervező nyelvtanulónak leggyakrabban az okoz nehézséget, hogy elkerüljék a vizsga megismétlését, és eldöntsék vajon nyelvtudásuk megfelelő szintű-e a sikeres nyelvvizsgához és minden feladatban képesek megállni a helyüket.

 Tudd meg, mit tudsz! – Tájékozódj meglévő tudásodról!

A nyelvvizsgát tervezők objektív információkat kaphatnak a meglévő tudásszintről és egyéni kompetenciákról. Előzetes méréssel hatékonyabb lehet a tanulócsoportban történő besorolás vagy az egyéni felkészülés megtervezése is. Válassz az alábbi lehetőségekből:

Ingyenes online tesztek   Személyes kompetenciamérés  Induló nyelvtanfolyamok Nyelvvizsgaidőpontok