Alapfoknál is könnyebb az új A2-szintű nyelvvizsga

Az A2-es, alapfoknál könnyebb nyelvvizsga február óta államilag elismert Magyarországon. Az emberierőforrás-minisztérium szerint azért volt szükség erre a nyelvvizsgaszintre mert az Európai Unió tagállamaiban 6 fokozatú a nyelvvizsga rendszer, mely Magyarországon csak 3 szintű (B1: alapfok, B2: középfok, C1: felsőfok), így Magyarországon az alapfokú nyelvvizsga valójában a 6 fokozatú skála közepét jelenti.

nyelvi szintek

Az A2 szintű nyelvtudás a leggyakrabban előforduló szókincs megértését jelenti, mely a mindennapi élethelyzetben előfordul. Például a személlyel, a családdal, a vásárlással, a közvetlen környezettel, vagy a munkával kapcsolatos. Az A2 szintű nyelvvizsga 2014 nyarán a TELC és ECL vizsgarendszerekben tehető le. (www.nyak.hu)

Ez a szintű nyelvvizsga főként a szakiskolát végzőknek, szakmunkásoknak ajánlott, hiszen bizonyos szakmákban, illetve foglalkozásokban a munkavállaláshoz elegendő ez a szintű nyelvtudás a munkáltatónak. Továbbá ajánlott még általános iskolások számára is, akik így megszereznek egy alap nyelvtudást, melyet később bővíthetnek.

Fontos megemlíteni, hogy az A2-es nyelvvizsgáért a felvételizők nem kapnak pluszpontot, és a diplomához sem fogadják el, nekik magasabb szintű nyelvtudást kell igazolni.

 

Érdeklődni:

Pál-Lengl Edina
Lakossági ügyfelekért felelős munkatárs
E-mail: edina.pal.lengl@masnyelven.hu
Tel: +36 30 649 2073