Szaknyelvi tanfolyamok

Kiknek érdemes szaknyelvet tanulni?

Nemcsak a nyelvvizsgát, vagy szakmai előmenetelt, továbbtanulást tervezőknek, hanem azoknak is szükségük van nyelvtudásuk bővítésére, akik szakmájuk gyakorlása, továbblépés és gördülékeny kapcsolattartás céljából szaknyelvi tudásukat szeretnék csiszolni, nyelvi folyékonyságukat szakmai szókinccsel emelni.

Ha üzleti, vendéglátó, idegenforgalmi, pénzügyi, műszaki, kereskedelmi, turisztikai, logisztikai, jogi, orvosi, közlekedési és rendészeti szaknyelvet vagy más szaknyelvet kívánsz tanulni- ezen területek szókincse nem található meg az átlagos nyelvkönyvben és nem megtanulható egy általános nyelvtanfolyamon!

 
 

Milyen nyelvtudás szükséges a szaknyelvi képzéshez?

A sokéves tapasztalataink alapján már álkezdő szinttől van lehetőség szaknyelv tanulására és gyakorlására. Ha középfokú szint alatti  a nyelvtudás, akkor az alapismeretek bővítésével párhuzamosan javasoljuk a szaknyelv tanulását, középfokú szint felett pedig már magas szintű szakmai társalgásra, tárgyalásokra, előadásokra is felkészülhet a tanuló.

30-60 órás szaknyelvi tréningjeink egyéni és csoportos formában is indíthatóak, mely során elsajátíthatod a szakmai nyelvtudás elemeit és előre felkészülhetsz a legfontosabb kommunikációt igénylő helyzetekre.

 
 

Hogyan tanulható meg a szaknyelv?

Legkönnyebben szakmai helyzetek közben tanulható meg. A szakmai helyzetekre úgy a legkönnyebb felkészülni, hogy ezeket a helyzeteket valódi vagy szituációs feladatokkal gyakoroltatjuk, ezáltal felkészítünk az olyan helyzetekre, amibe a munkád során kerülhetsz. A szakszavak tanulásával egy időben nagyon fontos intenzíven fejleszteni a kommunikációs készségeket is, ez Oktatónk visszajelzéseivel segít Téged annak érdekében, hogy a megfelelő szavakat a megfelelő formában és módon tanuld meg használni.

 

Üzleti-Gazdasági Szaknyelvi vizsgák

A nyelvvizsgák közül az üzleti-gazdasági szaknyelvi vizsgákkal foglalkozunk és több mint 10 éves tapasztalatot szereztünk felkészítésben és a szakmai szókincs, valamint az előforduló feladatok megoldásában.

A gazdasági szaknyelvi vizsgák közé soroljuk az LCCI, gazdálKODÓ, EURo Pro, BGF, KITEX, Zöld Út, Cambridge BEC vizsgákat, melyekre oktatóink fel is készítenek. Hasonlóan az általános nyelvvizsga felkészítő tanfolyamainkhoz, a szakmai nyelvvizsgára való felkészülés során is olyan Oktatók segítenek a felkészülésben, akik szaknyelv oktatásban tapasztaltak és vizsgáztatói gyakorlattal is rendelkeznek.

.

Gazdasági Szaknyelvi Szintfelmérő kitöltése

 .

Tájékozódj nyelviskolánknál a szaknyelvi tanfolyamokról:

info@masnyelven.hu

Tel:  (30) 649-2073