iMind Kompetenciamérés

Alap, kezdő, haladó, felső, netán anyanyelvi szintű a nyelvtudásod? És vajon hogyan tudod használni?

logo4_imind_kicsiKérdéseidre az iMind Kompetenciaméréssel részletes válasz kapható

A nyelvi szintet gyakran a nyelvvizsgákkal vagy jegyekkel jellemezzük, ám ezek sem mindíg adnak aktuális képet a meglévő nyelvtudásról. Gyakran a nyelvtanulók bizonytalanok a nyelvi tudásukat illetően vagy nem érzik elegendőnek a tudásukat és visszajelzést szeretnének kapni. Ilyen és hasonló esetekben a meglévő nyelvi kompetenciák részletes felderítése segíthet, értékes támpontokat adva a nyelvtanuláshoz vagy az ismeretek frissítéséhez. A nyelviskola szakemberei által kifejlesztett független kompetenciamérés, az iMind Kompetenciamérés során a jelentkezőknél nem pusztán szintfelmérést készítünk, hanem a jelentkezők idegen nyelvi tudásáról részletes elemzést és értékelést készítünk.

A nyelvi kompetenciák feltérképezése

-friss információval látja el a nyelvtanulót

-megkönnyíti a tervezést és a leghatékonyabb tanulási mód kiválasztását

-támpontokat ad a hiányosságok pótlásához és a készségek célzott fejlesztéséhez

 

Mit is jelent a sokat emlegetett 'kompetencia'?

A kompetencia szó jelen esetben a nyelvhasználathoz, a nyelvtudás alkalmazásához szükséges tudásunk és képességeink összességét jelenti.

Röviden: tudás + a tudás használatának képessége = kompetencia. A kompetens nyelvhasználó kifejezéssel azt fejezhetjük ki, hogy egy személy nemcsak elméleti tudással, hanem gyakorlati tudással, képességgel is rendelkezik. Az elméleti és gyakorlati tudás szintje egyéntől függően eltérő és változó lehet.

 A kompetenciák hatása a nyelvtudásra

Munkánk során megtapasztaltuk, hogy fontos a beazonosított kompetenciák fejlesztése. A kiegyensúlyozott részkészségek biztos alapot biztosítanak a nyelvi helyzetek megoldásához és magabiztosabb kommunikációhoz. Ám az alacsony szintű rész-kompetenciák gátolhatják a teljesítményt, és sokféle nehézséget okozhatnak a nyelvtanulás és nyelvhasználat során is – pl. a tudásszinthez képest alacsonyabb szintű beszédértés és társalgási képesség csökkenti az érvényesülést, vagy a megtanult nyelvi elemek hiányos alkalmazása korlátozhatja az információáramlást.

Ismerkedj meg iMind Kompetenciamérésünkkel!

A komplex felmérés során:

  • a nyelvi kompetenciákat a beküldött feladatmegoldások segítségével elemezzük,
  • elkészítjük a 6 kulcskompetencián alapuló Személyes Kompetenciatérképet,
  • személyes és részletes értékelést készítünk és a kapott eredményeket ismertetjük,
  • segítünk a céloknak megfelelő tanulási lehetőségek megtalálásában vagy a terv összeállításában.

A kompetenciamérés részei

1. Ingyenes Nyelvhasználati teszt: Válaszd ki a  felelet-választós tesztjeink közül itt  és tudd meg, hogy milyen szintű nyelvtudással rendelkezel.

2. Íráskészségmérés: Válassz a nyelvek és szintek közül itt. A beküldött szöveget munkatársunk fogja értékelni.

3. Szóbeli beszélgetés idegen nyelven, a kommunikációs készségek felmérése és személyes konzultáció az elkészített kompetenciatérkép alapján: A fentiek beküldését követően, időpont egyeztetéssel személyesen vagy skype-on.

Fel szeretnél készülni egy ilyen “megmérettetésre”?

Semmi gond, de tudnod kell ez nem vizsga. A kompetenciamérés egy visszajelzés, mellyel nemcsak nyelvi tudásszintedet ismerheted meg, hanem segítünk kijelölni a céljaidhoz vezető utat.

.

interview_alloA komplett kompetenciamérés díja 3980 Forint.

A díjat elegendő a részletes kompetenciamérés megkezdésekor, a második, íráskészségmérő feladat beküldésekor befizetni.  A komplex kompetenciamérést és értékelést a díj beérkezését követően készítjük el.

A díj tartalmazza a kompetenciamérés mindhárom részét, a személyes kompetenciatérkép elkészítését és a személyes konzultációt.

 

További információk a díjfizetéshez:

Részletek

A Személyes Kompetenciamérésen történő részvétel és a Kompetenciatérkép elkészítésének díja bruttó 3980 Ft.

Személyes befizetésre ügyfélszolgálati irodánkban van lehetőség vagy banki átutalással:

Címzett neve: Más Nyelven Bt.

Bankszámlaszám: 50800111-11053480

Közlemény: név, iMind