iMind Kompetenciamérés

Alap, kezdő, haladó, felső, netán anyanyelvi szintű a nyelvtudásod? De vajon hogyan tudod használni? Kérdéseidre az iMind Kompetenciamérés során kaphatsz részletes választ.

 Az iMind kompetenciamérésnek köszönhetően már nem csak a nyelvi tudásszint mérésére van lehetőség. A Más Nyelven Nyelviskolában elérhető új iMind Kompetenciamérés olyan információkkal segíti a nyelvtanulókat, melyek felhasználásával könnyebben beazonosíthatók a hiányosságok, és a gátlások okai.

 

Mit is jelent a sokat emlegetett 'kompetencia'?

A kompetencia szóval jelen esetben a nyelvhasználathoz, a nyelvtudás alkalmazásához szükséges tudásunk és képességeink összességét jelöljük. Röviden így mondanánk: tudás + a tudás használatának képessége = kompetencia. A kompetens nyelvhasználó kifejezéssel azt fejezhetjük ki, hogy egy személy nemcsak elméleti tudással, hanem gyakorlati tudással, képességgel is rendelkezik. Az elméleti és gyakorlati tudás szintje egyéntől függően eltérő és változó lehet.

Miért érdemes felmérni a nyelvi kompetenciákat?

’Azért érdemes felmérni a kompetenciákat”, állítja Karfner Judit, a nyelviskola vezetője, „mert a nyelvtudásunk valójában a meglévő kompetenciáinkon alapul. Ha feltérképezzük a nyelvtanulást és nyelvtudást befolyásoló kompetenciákat és az egyéni képességeket összegyűjtjük, akkor meghatározhatók az egyén kompetencia problémái, hiányosságai. Így ezekre célzottan tudunk hatni, reagálni.’

Ismerkedj meg iMind Kompetenciamérésünkkel!

A felmérésen kapott eredményeket szakembereink az iMind Személyes Kompetenciatérképen összesítik, amely könnyen érthetővé teszi a nyelvtanulás problémáit és buktatóit, illetve a nyelvtudás alkalmazása során tapasztalt nehézségeket.

A nyelvtanulás hatékonysága növelhető

A kompetenciák feltérképezésével a nyelvtanuláshoz és a használható nyelvtudáshoz vezető út felgyorsítására és megkönnyítésére van lehetősége minden olyan személynek, akinek a nyelvtanulás fontos.

Pontosan a megfelelő lépéseket megtenni

A jelentkezők a nyelvtanulás legideálisabb és leggyorsabb formáját keresik, és a Más Nyelven Nyelviskola szakemberei értékes segítséget nyújtanak azzal, hogy a nyelvtanuló a saját képességeire alapozhatja a terveit. A nyelvtanuló a kapott információk alapján jobban megérti a kompetenciák hatását a saját eredményeire nézve, segítséget kap a kompetenciák fejlesztésére és egyensúlyba hozására is. Az alacsony szintű rész-kompetenciák ugyanis gátolhatják a teljesítményt, és sokféle nehézséget okozhatnak a nyelvtanulás és nyelvhasználat során is – pl. a tudásszinthez képest alacsony szintű beszédértés, társalgási képesség vagy a megtanult nyelvi elemek hiányos alkalmazása.

A nyelvtudásod fejlesztését indítsd nyelvi kompetenciaméréssel! Tudd meg, hogy mit tudsz!

Kizárólag nálunk, a Más Nyelven Nyelviskolánál tudod igénybe venni!

header_km_wp2

Nyelvtanulás sikerrel az iMind Kompetenciatérkép segítségével!

SZEMÉLYES TUDÁSMÉRÉS és KOMPETENCIA TÉRKÉP

Jelentkezési információk