ÚJ! Nyelvtudás Műhely

‘A nyelvtudás érték.’

- mondja Halász Gabriella, a Más Nyelven Nyelviskola vezető tanára. ‘Ezért nem hagyhatjuk feledésbe menni. ‘
 ‘Ki kell használni a lehetőségeinket, hogy fenntartsuk tudásunkat és frissítsük ismereteinket.’

Ezt a célt tűzte ki a Más Nyelven Nyelviskola csapata és hívta életre Nyelvtudás Műhely foglalkozásokat, melyek minden olyan nyelvtudással rendelkező személy számára nyitottak, akinek fontos a nyelvtudás fejlesztése és aktív használata.

 

Sok nyelvtanuló találkozik annak jelenségével, hogy huzamosabb ideig, bizonyos esetekben akár több évig tartó nyelvtanulás után sem tud szóban jól kommunikálni az adott idegen nyelven.

A jelenség hátterében az esetek döntő többségében az idegen nyelven történő beszédtől való félelem, illetve a tapasztalatok, nyelvgyakorlási helyzetek hiánya áll. Minél többször és több szituációban használjuk ugyanis a tanult idegen nyelvet, annál magabiztosabban, határozottabban kommunikálunk majd a későbbi, előttünk álló helyzetekben és fordíthatjuk előnyünkre nyelvi felkészültségünket.

Mit tehetünk a nyelvtudásunkért?!

‘A nyelvtudással rendelkezők 70-80%-a szeretné fenntartani a megszerzett nyelvi tudását és gyakorolni azt.’-mondja Kochné Süli Andrea, vezető tanár. ‘A használat során alkalmazni kívánják az elsajátított ismereteiket, és olyan helyzetekben is kipróbálhatják magukat, amelyekbe a munkahelyükön kerülhetnek.’

A Nyelvtudás Műhely élményszerű tanulást biztosít mindazok számára, akik a beszédtudásuk fejlesztése céljából szeretnének a nyelvvel foglalkozni.

 A Nyelvtudás Műhely kitágítja a nyelvgyakorlás kereteit

Az ANGOL és NÉMET nyelvű műhelymunka során a résztvevők valódi helyzetekben találják magukat, ahol számíthatnak mindenre, ami az életben megtörténik, még sincs veszítenivalójuk. Ez itt a gyakorlás terepe, ahol könnyen jöhet egy skype-os interjú, konferenciahívás és a különféle akcentusok által létrehozott nehézségek megoldása. A feladatok sokrétűek, az információkérés, a megbeszélések, a szakmai interjúk, az érvelések, sőt a mini-prezentációk tartása is a feladatok között lehet. Fontos azonban, hogy ezekre a feladatokra felkészülési  lehetőséget is adnak és plusz technikákat is tanítanak a munkatársaink, így minden résztvevő könnyedén veheti az akadályokat.

Listening to colleague

A Nyelvtudás Műhely megsokszorozza a nyelvtanulás hatékonyságát

Az ANGOL és NÉMET nyelvű Nyelvtudás Műhely foglalkozásokon a mindennapi kommunikációhoz hasonló elveken  működő, változatos nyelvi és kommunikációs feladatokkal találkozhatnak a résztvevők. A foglalkozásokon kis csoportban folyik a munka, így minden résztvevő figyelemben részesül a gyakorlatok során.

 

Az angol és német nyelvű Nyelvtudás Műhely  foglalkozások 5-7 fős csoportokban indulnak 2016. januárjától:

2016. április 27. , szerda – középfokú német nyelvtudással rendelkezőknek

2016. május 03. ,kedd – álkezdő/újrakezdő német nyelvtudással rendelkezőknek

2016. május 04. , szerda – középfokú angol nyelvtudással rendelkezőknek

Kedvezmény:

A Nyelvtudás Műhelyekre a  Más Nyelven Nyelviskola jelenlegi tanulói 50% kedvezményt kapnak az első programok árából, hogy hatékonyan gyakorolhassák a nyelvet, és sikerrel próbálják ki magukat az idegen nyelvű helyzetekben.

Jelentkezés és további információ:

Tóth Dominika
Lakossági ügyfelekért felelős munkatárs
E-mail: dominika.toth@masnyelven.hu
Tel: +36 30 649 2073

Nyelvtudás Műhely ismertetőnk a Prezi.com -on tekinthető meg:

Screenshot 2015-11-27 18.32.05