Nemzetközi nyelvvizsgák

A nemzetközi nyelvvizsgák a világ legtöbb országában ismertek és bizonyítják a megszerzett nyelvtudást. Iskolák és vállalatok egyaránt értékelik a hozzájuk jelentkezők nyelvtudását. Az angolszász területeken az IELTS és TOEFL, a német nyelvterületen a TestDAF vizsga a leggyakrabban előforduló elvárás.

A külföldi iskolákban és felsőoktatási intézményekben tanuláshoz megfelelő szintű nyelvtudás szükséges. Az iskolák a felvételhez-egyéb feltételek mellett- nemzetközi nyelvvizsgák teljesítését is megkövetelik a jelentkezőktől. Külföldi pozíció vagy munkavégzés esetén is a vállalatok vagy hatóságok is kérhetik a nyelvtudás meglétét igazoló nyelvvizsga bizonyítványt.

A nyelvvizsgákról részletesebben:

IELTS

Az IELTS (International English Language Testing System) kiváló választás azoknak, akik külföldi, leginkább brit oktatási intézményben szeretnének tanulni. Kétféle modul közül lehet választani: általános (General Training) és akadémiai (Academic).  Az általános, azaz a General Training modul főként a középfokú oktatásban és a munka világában hasznosítható. Az utóbbit a felsőoktatási intézmények kérik. A vizsga Nagy-Britanniában a legelterjedtebb, de elfogadott Ausztrália, Kanada és az Egyesült Államok legtöbb intézményeinél is. A vizsga két évig érvényes, ugyanakkor honosítással átváltható állami nyelvvizsgára is, illetve a KER (Közös Európai Referenciakeret) szinteknek is megfeleltethető, erről bővebben itt olvasható.
A vizsga díja 59 500 Ft.

TOEFL

Ha amerikai egyetemre készülsz jelentkezni, szinte egészen biztosan kérik az ETS (Educational Test Service) által kifejlesztett TOEFL (Test of English as a Foreign Language), újabban az internetalapú változat, a TOEFL iBT letételét. Ezen kívűl számos más országban, például Kanadában, Ausztráliában és sok brit egyetemen is elismerik a bizonyítványt. A bizonyítványban egy pontszám szerepel, a felvételi eljárás során ezt a számot fogja figyelembe venni az intézmény, ahová jelentkeztél. A kapott pontszámot honosítással magyar, akkreditált bizonyítványra átválthatod, 47-től 65-ig alapfokú, 66-tól 82-ig középfokú, 83-tól (a maximális 120 pontig) felsőfokú bizonyítványt ér. A vizsga eredménye önmagában viszont két év után elévül. További infót itt található.
A vizsga díja USD 220.

TestDaF

A TestDaF (Test Deutsch als Fremdsprache) azoknak a külföldieknek a nyelvvizsgája, akik Németországban szeretnének felsőfokú tanulmányokat folytatni. A TestDaF vizsgát Bochumban a TestDaF Intézetben központilag fejlesztik, javítják és a világ mintegy 80 országában, akkreditált vizsgaközpontokban lehet letenni. Magyarországon a Budapesti Németnyelvű Távtanulási Központban tudnak TestDaF nyelvvizsgát tenni. A TestDaF a nyelvtudást 3 szinten (3,4,5) méri. A Németországban (vagy német nyelven) folytatott felsőfokú tanulmányokhoz elegendő a 4-es szint, az 5-ös pedig azt mutatja, hogy a vizsgázó rendkívül jó nyelvtudással rendelkezik. A szintekről bővebb leírást az alábbi linken olvashat: http://www.testdaf.de/teilnehmer/pdf/kannbeschreibungen_ung.pdf TestDAF hivatalos oldala
A vizsga díja EUR 175.

 

Az első lépés a sikeres nyelvvizsgához: tervezés és felkészülés

A nemzetközi nyelvvizsgák követelményei és vizsgafeladatai gyakran különböznek a megszokott akkreditált vizsgáktól. A követelményszint ismeretében szakembereink azt is megerősítik, hogy a legjobb eredmény érdekében a kimagasló nyelvtudással rendelkezőknek is érdemes külön felkészülni.

A felkészülés során a vizsgarészek, az értékelési módszerek valamint a feladatmegoldói rutin kialakítása is kulcsfontosságú.  Oktatóink tapasztaltak a nemzetközi nyelvvizsgák területén. Csoportra vagy egyénre szabott tematikát, óratervet és megfelelő módszertant alkalmaznak, hogy a felkészülést egyéni célok szerint testre szabják és a felkészülés folyamatát az időkeretek figyelembe vételével tervezzék meg.

A nyelviskolánkban dolgozó nyelvtanárok felkészítése után számos tanuló tett le magas szintű IELTS és TOEFL vizsgákat és sikerrel vette a külföldi felvételi követelményeket. A nyelvtanulás és nyelvvizsga felkészülés során intenzív és speciális munka eredményeként  teljesítették a magas szintű követelményeket, és felvételi után sikeresen állták meg helyüket a külföldi intézmények programjain, amire az iskolánk is büszke.

Kapcsolatfelvétel

Testre szabott felkészítést és konzultációkat vállalunk. A részletek megadásával kérjük lépjen kapcsolatba munkatársunkkal.

Jakab Eszter

oktató

eszter.jakab@masnyelven.hu

Tel:  (30) 6492073

 

Rólunk mondták:

Keresnyei Johanna: Célom a TOEFL IBT vizsgára való készülés, a felsőfokú angol nyelvtanulás megszerzése. Nyelvtudást, szakmai és általános ismereteim bővítését kaptam a nyelviskolától. Felkészült, színvonalas oktatás, emberi, humánus megközelítés miatt ajánlom mindenkinek. Rövid határidő miatt fokozott koncentráltság volt szükséges mindkét fél részéről. Tanácsolom a nyelvvizsgára készülőknek, hogy akár az én esetemben, a nyelviskolával egyeztessenek megfelelő programról.

Név nélkül: A célom volt mindenek előtt a felkészülés az IELTS nyelvvizsgára, és ez sikerült is, felkészültem! A Más Nyelven Nyelviskolától rengeteg információt és tanácsot kaptam IELTS nyelvvizsgára vonatkozóan, ami nagyon sokat segített a felkészülésben. A felkészítő tanárok nagyon segítőkészek voltak, és meghatározó volt a rendszeresség is. Mindenkinek azt tanácsolom, aki nyelvvizsgára készül, hogy TANULJON!

További referenciák