Szakmai nyelvvizsga

Szakmai Nyelvvizsgák

Számos területen a végzős diákoknak szaknyelvi vizsgát kell tenni, így a gazdasági irányú egyetemeken és főiskolákon, minimum egy, máshol két szakmai nyelvvizsga megszerzése a diploma kimeneti feltétele.

De miben különböznek a szakmai nyelvvizsgák az általános nyelvvizsgáktól?

A szakmai nyelvvizsga megszerzéséhez szükséges az általános nyelvtudás, mivel erre épülhet rá az adott szakmához tartozó speciális témakörök tartalma és szókincse. A pénzügyi és marketing kifejezések például a gazdasági szaknyelvi vizsgák mindegyikében követelmény, míg a turisztikai-vendéglátós vizsgákon az idegenforgalmi szakkifejezéseket kell ismerni és használni.

Hogyan lehetünk biztosan abban, hogy sikerülhet a kiválasztott nyelvvizsga?

Oktatóink tapasztalata szerint csak olyan vizsgázóknak van esélye, akiknek felkészülése során kellő figyelmet kapott a nyelvi tudás rendszerezése, a vizsgakövetelmények megismerése és a típusfeladatok megoldása.  Érdemes feltérképezni a különböző nyelvvizsga típusokat is, mert eltérő lehet a feladatok típusa, és a megoldások közül ki lehet választani a legjobbat, és a siker azon is múlhat, hogy a tanuló számára legjobban és legkönnyebben megoldható követelményeket állító vizsgatípust sikerült kiválasztani.

Miért ne halogasd a felkészülést?

A Más Nyelven nyelvtanárainak tapasztalata szerint azok a vizsgázók, akik bíznak tudásukban és képesek a nehezebb helyzetekben is megállni a helyüket, gyakran nem rendelkeznek jobb nyelvérzékkel, mint társaik. Nincs értelme kifogásokat keresni. A felkészülés időbeni elkezdésével azonban olyan előnyre tehetsz szert, amivel pozitív eredményt biztosíthatsz magadnak.

Miből áll a Más Nyelven Nyelvvizsga programja?

A Más Nyelven Nyelvvizsga programja egyedi megoldást nyújt minden nyelvvizsgát megcélzó nyelvtanuló számára.  Speciális felkészítő tanfolyamunk tanulói minden szükséges tájékoztatást, tananyagot és tematikát kézhez kapnak, s még a vizsgajelentkezés is helyben megtehető.

1. Komplett tananyag
2. Útmutató a nyelvvizsga feladatok legjobb megoldásához
3. Intenzív szókincs és kommunikáció-fejlesztés
4. A szövegértés és írásbeli feladatok megoldásának begyakorlása, az írásbeli eredményesség javulása
5. A kiválasztott nyelvvizsga minden apró részletének és buktatójának megismerése
6. Vizsgáztatásban is részt vevő, tapasztalt oktatóink felügyelete és oktatása
7. Számonkérés és rendszeres tesztek
8. Próbanyelvvizsga a vizsga előtt

Induló Szakmai Nyelvvizsga – felkészítők -2016

Nyelv

Szint

Ütemezés

Óraszám

Képzés indulása -vége

Ár*

(6-10 fős csoportok)

Helyszín

angol

Szakmai középfokú nyelvvizsga felkészítő B2 (kombinált)

2×2

K, Cs

50 óra

2016.11.15. -

2017.01.10.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

angol

LCCI – gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga felkészítő B2

2×3

K; Cs

50 óra

2016.11.10.-

2017.01.15.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

angol

Szakmai közép-haladó

Kommunikáció fejlesztő B2+

2×2

Sz; Szo

50 óra

2016.11.17.-

2017.01.26.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

angol

Szakmai felsőfokú nyelvvizsga -felkészítő C1

2×2

H; Sz

50 óra

2016.11.24.-

2017.02.05.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

angol

TOEFL vizsga- tréning

2×2

K; P

50 óra

2016.11.21.-

2017.02.10.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

angol

IELTS vizsga-tréning

2×2

H; Cs

50 óra

2016.11.28.-

2017.02.20.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

 

német

Szakmai középfokú nyelvvizsga felkészítő B2 (kombinált)

2×2

H, Sz

 

50 óra

2016.11.21-

2017.03.10.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

német

GazdálKODÓ-gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga felkészítő B2

2×2

K; Cs

50 óra

     2016.11.22.-

2017.03.12.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

német

Szakmai felsőfokú nyelvvizsga -felkészítő C1

2×2

H; Sz

50 óra

2016.11.16.-

2017.01.31.

50.000 Ft

Más Nyelven- Centrum

Kedvezmények

  • 10% DIÁK /GYES / NYUGDÍJAS kedvezmény
  • 12%-os TÖRZSHALLGATÓI kedvezmény (2. beiratkozástól)
  • RÉSZLETFIZETÉSI kedvezmény: A tanfolyamok ára 2 részletben is fizethető.

 

 

Szintfelmérőkhöz tovább

Az ingyenes, on-line szintfelmérőnkkel azonnali visszajelzést kaphatsz. 4 nyelvi szint (álkezdő, alapfok, középfok, felsőfok) valamint angol és német középfokú gazdasági- üzleti nyelvi teszt érhető el!

Szakmai nyelvvizsga típusok a Más Nyelven-ben:

LCCI Üzleti Szaknyelvi Nyelvvizsga

LCCI szakmai nyelvvizsgaAz LCCI üzleti szaknyelvi vizsgát ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy Magyarországon és külföldön is elfogadott bizonyítványt szerezni.

Ha van üzleti érzéked és a gondolataidat gördülékenyen ki tudod fejezni, ráadásul nem akarsz nyelvtani tesztekkel bajlódni, akkor ezt a vizsgát neked találták ki. A vizsga természetesen egynyelvű, így fordítani vagy közvetíteni sem kell.

Az LCCI nyelvvizsga bizonyítványt elfogadják a Közgazdaságtudományi egyetemeken is, ezért népszerű a végzős közgazdászok körében, de a már az üzleti életben dolgozók is sikerrel teljesítik, hasznosítva a munkájuk során megszerzett tudást. A vizsga népszerűségének oka az, hogy a gyakorlatban használt nyelvtudást kéri számon, elsősorban azt méri, hogy a vizsgázó hogyan tud üzleti témákról beszélgetni és szituációkat megoldani szóban valamint írásban.

 Részletek

GazdálKODÓ Szakmai Nyelvvizsga

Gazdálkodó szakmai nyelvvizsga

 

A GazdálKODÓ nyelvvizsga népszerűsége a Társalkodónyelvvizsgához hasonlóan évek óta töretlen, jelenleg kétnyelvű vizsgarendszerben tehető le, ami magában foglalja a fordítást, közvetítést. 2015 tavaszában lesznek az első egynyelvű vizsgák GazdálKODÓból angol nyelven. Különösen azoknak ajánljuk, akik a továbbtanuláshoz szeretnék a plusz pontokat megszerezni vagy a diploma megszerzéséhez gazdasági szaknyelvvizsga megléte szükséges.
Nálunk nem csak felkészülhetsz a GazdálKODÓ nyelvvizsgára, hanem akkreditált vizsgaközpontunkban a tanfolyam által már megszokott környezetben vizsgázhatsz is.

Részletek

CORVINUS OECONOM Gazdasági Szaknyelvi Nyelvvizsga

Corvinus_University_logo

Az „OECONOM” GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGA egy olyan akkreditált szaknyelvi vizsga,mely célja, hogy a vizsgázók szaknyelvi tudását mérje – a gazdasági, üzleti életben előforduló szaknyelvi kifejezések, feladatok és gyakorlati helyzetek segítségével, melyeket a vizsgázóknak vizsgakörnyezetben kell megoldaniuk. A vizsgázónak nem szakmai hozzáértéséről kell tanúbizonyságot adnia, hanem arról, hogy a választott idegen nyelven kapott feladatokat szakszókincsével hogyan képes megoldani (írásban és szóban egyaránt).

 Részletek

CORVINUS OECONOM Nemzetközi Kapcsolatok szaknyelvi nyelvvizsga

Corvinus_University_logo

A CORVINUS OECONOM Nemzetközi Kapcsolatok szaknyelvi vizsga során a vizsgázók szaknyelvi tudását úgy mérik, hogy a nemzetközi kapcsolattartás szakterületén előforduló szakmai szituációk, feladatok segítségével vizsgálja. hogy a vizsgázó a valós életben képes lesz-e az adott nyelvi szinten kommunikálni és szaknyelvi tudásával szakmai feladatokat végrehajtani.

 Részletek

TOEIC üzleti-vállalati nyelvvizsga

logo_TOEIC

 

A TOEIC teszt jelentése: Test of English for International Communication, melynek kifejlesztője az Education Testing Service /ETS/ Princetonból. Az intézmény a TOEFL teszttel már megalapozta hírnevét. Míg ez utóbbi nagyon akadémikus,- mivel egyetemi felvételi célokra lett kifejlesztve-, addig a TOEIC nyelvvizsgát kifejezetten a multinacionális cégek számára fejlesztették ki. A TOEIC mára világvezetővé vált ezen a területen, 6 milliónál több ember tesz vizsgát évente. A világ 120 országában elismert, több mint 10.000 szervezet használja.

 Részletek

KITEX Idegenforgalmi és kereskedelmi Nyelvvizsga

kitex_logo

A KITEX Idegenforgalmi és kereskedelmi Nyelvvizsga a gazdasági típusú nyelvvizsgákhoz tartozik, komplexen, vagy részvizsgánként is teljesíthető. Ezáltal a részvizsgák más vizsgarendszerrel is kombinálhatóak. Egynyelvű vizsga révén nincsenek fordítási feladatok, nincsenek nyelvtani tesztek, nyelvtani feladatok. A vizsga során kommunikatív feladatokat kell megoldania a vizsgázónak. Ideális nyelvvizsga a felvételizők számára, diploma megszerzéséhez, nyelvpótlékhoz is.

Részletek

BGF idegenforgalmi-vendéglátóipari, pénzügyi, üzleti Nyelvvizsga

bgf_logo

A BGF vizsgarendszerben 3 típus található: – az üzleti, az idegenforgalmi-vendéglátóipari és a pénzügyi szaknyelv. Mind a 3 típus államilag elismert, kétnyelvű szakmai nyelvvizsga. A nyelvvizsga részvizsgánként is teljesíthető – külön a szóbeli és írásbeli részek, vagy komlplex vizsgaként is letehető. A gazdasági egyetemen tanulók körében közismert nyelvvizsga.

Részletek

Zöld Út Gazdálkodási menedzsment Nyelvvizsga

zold_ut_logo_long

A Zöld Út Gazdálkodási menedzsment Nyelvvizsga azt méri, hogy a vizsgázó szaknyelvi szituációkban (szóban és írásban egyaránt) milyen fokon képes a szaknyelvet használni. Ezáltal azokat a helyzeteket, feladatokat vizsgálja, amelybe a vizsgázó kerülhet a mindennapi élet során is. Mivel kétnyelvű vizsgáról van szó, a vizsga feladatai között megtalálható a közvetítés is.

Részletek

BME szakmai nyelvvizsga

bmeA BME kétnyelvű szakmai nyelvvizsgát angol és német nyelvből 3 szinten lehet letenni (alapfok, középfok, felsőfok). A BME szakmai nyelvvizsga az egyik legismertebb hazai nyelvvizsga. Komplexen vagy részvizsgánként is teljesítheted. Az írásbeli és a szóbeli feladatok is életszerűek, kreatívak, a szóbeli tételsor nyilvános. A szóbeli vizsga nem párban történik, így nem kell a partnerre várnod. Kommunikáció központú vizsga, az írásbeli részen egy fordítási feladat van. A nyelvvizsgát a diplomához elfogadják.

Részletek