Szakmai nyelvvizsga

Számos területen a végzős diákoknak szaknyelvi vizsgát kell tenni, így a gazdasági irányú egyetemeken és főiskolákon, minimum egy, máshol két szakmai nyelvvizsga megszerzése a diploma kimeneti feltétele.

Miben különböznek a szakmai nyelvvizsgák az általános nyelvvizsgáktól?

A szakmai nyelvvizsga megszerzéséhez szükséges az általános nyelvtudás, mivel erre épülhet rá az adott szakmához tartozó speciális témakörök tartalma és szókincse. A pénzügyi és marketing kifejezések például a gazdasági szaknyelvi vizsgák mindegyikében követelmény, míg a turisztikai-vendéglátós vizsgákon az idegenforgalmi szakkifejezéseket kell ismerni és használni.

Hogyan lehetünk biztosan abban, hogy sikerülhet a kiválasztott nyelvvizsga?

Oktatóink tapasztalata szerint csak olyan vizsgázóknak van esélye, akiknek felkészülése során kellő figyelmet kapott a nyelvi tudás rendszerezése, a vizsgakövetelmények megismerése és a típusfeladatok megoldása.  Érdemes feltérképezni a különböző nyelvvizsga típusokat is, mert eltérő lehet a feladatok típusa, és a megoldások közül ki lehet választani a legjobbat, és a siker azon is múlhat, hogy a tanuló számára legjobban és legkönnyebben megoldható követelményeket állító vizsgatípust sikerült kiválasztani.

Miért ne halogasd a felkészülést?

A Más Nyelven nyelvtanárainak tapasztalata szerint azok a vizsgázók, akik bíznak tudásukban és képesek a nehezebb helyzetekben is megállni a helyüket, gyakran nem rendelkeznek jobb nyelvérzékkel, mint társaik. Nincs értelme kifogásokat keresni. A felkészülés időbeni elkezdésével azonban olyan előnyre tehetsz szert, amivel pozitív eredményt biztosíthatsz magadnak.

Hogyan segít a nyelvtanulóknak a Más Nyelven Nyelviskola?

A Más Nyelven Nyelviskola Nyelvvizsga programja egyedi megoldást nyújt minden nyelvvizsgát megcélzó nyelvtanuló számára. Speciális felkészítő tanfolyamunk tanulói minden szükséges tájékoztatást, tananyagot és tematikát kézhez kapnak, s a nyelvvizsga is helyben letehető.

A nyelvvizsga program tartalma:

1. Komplett tananyag
2. Útmutatás a nyelvvizsga feladatok legjobb megoldásához
3. Intenzív szókincs és kommunikáció-fejlesztés
4. A szövegértés és írásbeli feladatok megoldásának begyakorlása, az írásbeli eredményesség javulása
5. A kiválasztott nyelvvizsga minden apró részletének és buktatójának megismerése
6. Vizsgáztatásban is részt vevő, tapasztalt oktatóink felügyelete és oktatása
7. Számonkérés és rendszeres tesztek
8. Próbanyelvvizsga a vizsga előtt

Tájékozódj nyelviskolánknál a program részleteiről:

iroda@masnyelven.hu

Tel:  (30) 649-2073

Szakmai nyelvvizsga típusok a Más Nyelven-ben:

GazdálKODÓ nyelvvizsga, LCCI nyelvvizsga, Corvinus nemzetközi kapcsolatok és gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga.

LCCI Üzleti Szaknyelvi Nyelvvizsga

LCCI szakmai nyelvvizsgaAz LCCI üzleti szaknyelvi vizsga Magyarországon és külföldön is egyaránt ismert és elfogadott.

A vizsga során gyakorlatias feladatokat kell megoldani és nincs nyelvtani teszt és fordítás.

Az LCCI nyelvvizsga bizonyítványt elfogadják a Közgazdaságtudományi egyetemeken a diplomához szükséges szakmai nyelvvizsga követelmény teljesítéséhez. A munka mellett tanulók és professzionális munkát végző felnőttek is szívesen választják az LCCI vizsgákat annak praktikus elemei és nemzetközi üzleti gyakorlatokat követő értékelési rendszere miatt.

Nyelviskolánk az LCCI vizsga pécsi vizsgáinak helyszíne és felkészítő tanfolyamainkat rendszeresen indítjuk.

 Részletek

GazdálKODÓ Szakmai Nyelvvizsga

Gazdálkodó szakmai nyelvvizsga

 

A GazdálKODÓ nyelvvizsga népszerűsége a Társalkodónyelvvizsgához hasonlóan évek óta töretlen, jelenleg egy-, és kétnyelvű formában is választható. Különösen azoknak ajánljuk, akik a továbbtanuláshoz szeretnék a plusz pontokat megszerezni vagy a diploma megszerzéséhez gazdasági szaknyelvvizsga megléte szükséges.
Nyelviskolánk a Gazdálkodó vizsga pécsi vizsgáinak helyszíne és felkészítő tanfolyamainkat rendszeresen indítjuk.

Részletek

CORVINUS Gazdasági Szaknyelvi Nyelvvizsga

Corvinus_University_logo

Az „OECONOM” GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGA a Corvinus Egyetem saját fejlesztésű vizsgarendszere. A vizsga a gazdasági és üzleti szaknyelvi nyelvtudást méri. A vizsgázónak nem szakmai hozzáértéséről kell tanúbizonyságot adnia, hanem arról, hogy a választott idegen nyelven kapott feladatokat szakszókincse segítségével hogyan képes megoldani (írásban és szóban egyaránt).

Nyelviskolánk a Corvinus vizsgák pécsi vizsgáit biztosítja, és felkészítő tanfolyamokat rendszeresen indítunk.

 Részletek

CORVINUS Nemzetközi Kapcsolatok szaknyelvi nyelvvizsga

Corvinus_University_logo

A CORVINUS OECONOM Nemzetközi Kapcsolatok szaknyelvi vizsga a nemzetközi kapcsolattartás szakterületére kifejlesztett szaknyelvvizsga. A vizsgázóknak a szakmai és nyelvi tudásuk segítségével tudják megoldani a területre jellemező szövegkörnyezetbe szőtt feladatokat.

 Részletek

TOEIC üzleti-vállalati nyelvvizsga

logo_TOEIC

 

A TOEIC teszt jelentése: Test of English for International Communication, melynek kifejlesztője az Education Testing Service /ETS/ Princetonból. Az intézmény a TOEFL teszttel már megalapozta hírnevét. Míg ez utóbbi nagyon akadémikus,- mivel egyetemi felvételi célokra lett kifejlesztve-, addig a TOEIC nyelvvizsgát kifejezetten a multinacionális cégek számára fejlesztették ki. A TOEIC mára világvezetővé vált ezen a területen, 6 milliónál több ember tesz vizsgát évente. A világ 120 országában elismert, több mint 10.000 szervezet használja.

 Részletek

KITEX Idegenforgalmi és kereskedelmi Nyelvvizsga

kitex_logo

A KITEX Idegenforgalmi és kereskedelmi Nyelvvizsga a gazdasági típusú nyelvvizsgákhoz tartozik, komplexen, vagy részvizsgánként is teljesíthető. Ezáltal a részvizsgák más vizsgarendszerrel is kombinálhatóak. Egynyelvű vizsga révén nincsenek fordítási feladatok, nincsenek nyelvtani tesztek, nyelvtani feladatok. A vizsga során kommunikatív feladatokat kell megoldania a vizsgázónak. Ideális nyelvvizsga a felvételizők számára, diploma megszerzéséhez, nyelvpótlékhoz is.

Részletek

BGF idegenforgalmi-vendéglátóipari, pénzügyi, üzleti Nyelvvizsga

bgf_logo

A BGF vizsgarendszerben 3 típus található: – az üzleti, az idegenforgalmi-vendéglátóipari és a pénzügyi szaknyelv. Mind a 3 típus államilag elismert, kétnyelvű szakmai nyelvvizsga. A nyelvvizsga részvizsgánként is teljesíthető – külön a szóbeli és írásbeli részek, vagy komlplex vizsgaként is letehető. A gazdasági egyetemen tanulók körében közismert nyelvvizsga.

Részletek

Zöld Út Gazdálkodási menedzsment Nyelvvizsga

zold_ut_logo_long

A Zöld Út Gazdálkodási menedzsment Nyelvvizsga azt méri, hogy a vizsgázó szaknyelvi szituációkban (szóban és írásban egyaránt) milyen fokon képes a szaknyelvet használni. Ezáltal azokat a helyzeteket, feladatokat vizsgálja, amelybe a vizsgázó kerülhet a mindennapi élet során is. Mivel kétnyelvű vizsgáról van szó, a vizsga feladatai között megtalálható a közvetítés is.

Részletek

BME szakmai nyelvvizsga

bmeA BME kétnyelvű szakmai nyelvvizsgát angol és német nyelvből 3 szinten lehet letenni (alapfok, középfok, felsőfok). A BME szakmai nyelvvizsga az egyik legismertebb hazai nyelvvizsga. Komplexen vagy részvizsgánként is teljesítheted. Az írásbeli és a szóbeli feladatok is életszerűek, kreatívak, a szóbeli tételsor nyilvános. A szóbeli vizsga nem párban történik, így nem kell a partnerre várnod. Kommunikáció központú vizsga, az írásbeli részen egy fordítási feladat van. A nyelvvizsgát a diplomához elfogadják.

Részletek